top of page

Geldiler! Tüketici sınıfı robot ürünleri!

Teknoloji dünyasında yaşanan hızlı gelişmeler, hayatımızı kolaylaştıran yeniliklerin kapısını aralıyor. Bu yeniliklerin başında gelen, tüketici sınıfı robot ürünleri, günlük yaşantımıza entegre olmaya başladı.


Tüketici sınıfı robot ürünleri, farklı ihtiyaçlara yönelik olarak geliştirilen teknolojileri içeriyor. Bunlar arasında ev işlerinde yardımcı olan temizlik robotları, yemek hazırlama sürecini kolaylaştıran yemek pişirme robotları, eğlence amacıyla tasarlanmış müzik çalabilen, oyun oynayabilen ve hikaye okuyabilen eğlence robotları ve sosyal ihtiyaçları karşılamaya yönelik olarak yaşlılara ve yalnız yaşayan bireylere arkadaşlık edebilen sosyal robotlar bulunmaktadır.



Avantajları Nelerdir?

1.   Zaman Tasarrufu: Tüketici sınıfı robot ürünleri, otomatikleştirilmiş işlevleri sayesinde ev işlerinde büyük bir zaman tasarrufu sağlar.

2.   Hayatı Kolaylaştırır: Günlük rutinlerde yardımcı olan bu ürünler, daha rahat bir yaşam sürdürülmesine olanak tanır.

3.   Eğlence Sunar: Çocuklar başta olmak üzere, tüm aile bireylerine yönelik eğlenceli aktiviteler sunar.

4.   Arkadaşlık Eder: Sosyal robotlar, özellikle yaşlı ve yalnız insanlar için önemli bir sosyal destek sağlar.


Pazar Büyüklüğü ve Beklentiler

International Data Corporation (IDC) ve Statista'nın 2023 yılına dair raporlarına göre, küresel tüketici sınıfı robot pazarı şu anda 33.1 milyar ile 34.2 milyar ABD doları arasında bir değere sahip. Bu pazarın, 2028 yılına kadar yıllık ortalama %14.5 büyüme oranıyla 64.6 milyar ile 71.2 milyar ABD doları arasında bir değere ulaşması bekleniyor. Bu veriler, tüketici sınıfı robot pazarının önemli bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.


Göze Çarpan Trendler

1.   Temizlik Robotları: Ev işlerini kolaylaştırma konusunda önemli bir yere sahip olan temizlik robotları, pazarın en büyük payına sahiptir. 2023 itibarıyla 17.2 milyar ABD doları değerinde olan bu segmentin, 2028 yılına kadar 32.4 milyar ABD dolarına ulaşması beklenmektedir.

2.   Sosyal Robotlar: Özellikle yaşlı ve yalnız bireyler için tasarlanan sosyal robotlar, son dönemde popülerlik kazanmıştır. Bu alanın, 2023'te 2.1 milyar ABD doları değerinde olup, 2028'e kadar 5.7 milyar ABD doları değerine ulaşacağı öngörülmektedir.

3.   Eğlence Robotları: Çocuklar için eğlence sağlayan robotlar, pazarda önemli bir yere sahip. 2023 yılında 1.5 milyar ABD doları değerindeki bu segmentin, 2028 yılına kadar 4.2 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor.

4.   Tıbbi Robotlar: Rehabilitasyon ve evde bakım hizmetlerinde kullanılan tıbbi robotlar, sağlık sektöründe giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu segmentin 2023'te 3.4 milyar ABD doları değerinde olup, 2028'e kadar 8.3 milyar ABD dolarına ulaşması tahmin edilmektedir.



Enabot EBO X Nedir ve Özellikleri Nelerdir ?

 Enabot EBO X hızlandırılmış işlemci çift çekirdekli BPU'ya dayanan güçlü X3M çipi, on binlerce saatlik eğitim verisiyle birleştiğinde Enabot Enabot EBO X'i en akıllı hareketli homebot haline getiriyor.


Enabot EBO X Ailenizin Koruyucusu

"Akıllı bir koruyucu" olarak konumlandırılan Enabot EBO X, Otomatik Navigasyon ve Yapay Zeka Yüz Tanıma teknolojisi sayesinde kullanıcılara aile üyelerinden uzaktayken gerekli özellikleri sağlar.

 

Yaşlılar için Düşme Uyarısına Sahip

Enabot  Enabot EBO X, otomatik seyir sırasında bir yaşlının düşmesini algılayacak şekilde ayarlanabilir. Algılanırsa, yardım istemek için 3 isteğe bağlı yolla uyarı gönderecektir.

 

Ağlama ve Yardım Çağrısı Uyarısı

Çocuğunuz ağlıyorsa, Enabot  Enabot EBO X bunu algılayacak ve size bir uygulama çağrısı tetikleyecektir. Ayrıca, evde herhangi biri acil bir durum yaşarsa ve yardım çağırırsa, Enabot EBO X sizi uygulama çağrısı yoluyla bilgilendirecektir. (*Etkili mesafe = 10~15 fit)

 

Yüz Tanıma ve İlaç Hatırlatma

Yaşlı sevdiklerinizle birlikte yaşamıyor olsanız bile, onlarla ilgilenmeye devam edebilirsiniz. Enabot  EBO HOME Uygulamasında Enabot EBO X için yeni bir "İlaç Hatırlatma" görevi ayarlamanız yeterlidir. Planlanan bir zamanda, Enabot  Enabot EBO X sevdiğiniz kişiyi yüz tanıma ile bulabilir ve ilaçlarını almasını sesli olarak hatırlatabilir. *Yüz tanıma işlevi, yüz bilgilerinin önceden kaydedilmesini gerektirir.

 

Belirlenmiş Bölge İzinsiz Giriş Uyarısı

Enabot EBO X, kimsenin yaklaşmasına izin vermediğiniz belirli tehlikeli veya özel alanları koruyabilir. Birisi izinsiz olarak kısıtlı bir alana girdiğinde, EBO HOME Uygulaması aracılığıyla size bir güvenlik uyarısı gönderilecektir.

 

Sabit Konum ve Otomatik Seyir Güvenliği

Enabot EBO X evinizi davetsiz misafirlere karşı koruyabilir. Herhangi bir anormal hareket tespit ettiğinde, Enabot EBO X sizi Uygulamada bilgilendirecektir.


Enabot EBO X Ailenizin Yol Arkadaşıdır

Kullanıcıları ve sevdiklerini uzaktan bağlı tutan akıllı bir arkadaş olan Enabot EBO X, 4K Stabilize Kamera tarafından desteklenen mükemmel netlikle EBO Home Uygulaması aracılığıyla gerçek zamanlı iki yönlü bir konuşma başlatmanıza olanak tanır.

 

EBO HOME Uygulaması

EBO HOME Uygulaması, robotunuzla etkileşim kurmanın yeni bir yolunu sunar. Enabot EBO X'in gerçek zamanlı çalışma durumunu kontrol edebilir, hareketlerini kontrol edebilir, görevler belirleyebilir, ayarları değiştirebilir, fotoğraf/video çekebilir, hatırlatıcılar/mesajlar alabilir vb.

 

Gerçek Zamanlı İki Yönlü İletişim

EBO HOME Uygulaması ile, siz uzakta olsanız bile evdeki ailenizle iki yönlü bir konuşma başlatabilirsiniz. Aileniz sizi doğrudan Enabot EBO X aracılığıyla da arayabilir. Oğlunuza veya kızınıza "EBOEBO, babamı ara!" dediğinizde Enabot EBO X sizin için bir görüntülü arama başlatacaktır.

 

Sesli Mesaj Bırakma

Ailenize bir mesaj bırakmak istediğinizde, EBO HOME Uygulaması aracılığıyla kısa mesajı yazmanız yeterlidir. Enabot EBO X metni sesli mesaja dönüştürecek, hedeflenen alıcıyı bulacak ve onunla yüz yüze konuşacaktır.

 

Aile GiriÅŸi

Enabot EBO X, birden fazla aile üyesinin giriş yapmasını destekler. EBO HOME Uygulamasında en fazla 5 üyenin sohbete katılmasına izin verir. Çevrimiçi sohbet sırasında herkes Enabot EBO X'in gördüklerini görebilir, bu da ailelerin her zaman birlikte hissetmelerini ve her değerli anı mutlulukla paylaşmalarını sağlar.

 

Gün Işığı ve Gece

Çoğunlukla robotlar ve kameralar düşük ışıkta sadece siyah-beyaz görüntü gösterebilirken, Enabot EBO X daha güçlü gece görüş sensörleri sayesinde renkli bir görüntü sunabiliyor.

 

Mükemmel Evcil Hayvan Arkadaşı

Enabot EBO X aynı zamanda evcil hayvanınıza eşlik etmek için de tasarlanmıştır. Enabot EBO X, evcil hayvanınızın kişisel fotoğrafçısı gibi tüylü aile üyelerinizin fotoğraflarını çekebilir.



Enabot EBO X Ailenizin Oyun Arkadaşıdır

Ailenin mutluluğuna hizmet eden gerçek bir interaktif arkadaş olmak için Enabot EBO X, tüm aile için eğlence sağlamak üzere Alexa Built-in hizmetlerini, üstün ses kalitesini ve heyecan verici ışık efektlerini bir araya getirir.

 

Enabot EBO X'i DilediÄŸiniz Gibi Kontrol Edin

Enabot EBO X üç şekilde kontrol edilebilir: sesli komutlarla, EBO HOME Uygulaması aracılığıyla ve yanlarındaki gümüş bölgelere dokunarak. Bu kontroller interaktif ve sürükleyici bir deneyim, hassas hareketlilik kontrolü ve çeşitli işlevlerin özelleştirilmesini sağlar.

 

Harman Özelleştirilmiş Hoparlör & Harman AudioEFX

Harman tarafından desteklenen Enabot EBO X, müzik veya diğer ses içeriklerini çalarken size birinci sınıf bir ses deneyimi sunar. Nereye giderseniz gidin, harika Harman sesi sizi takip edecek.



Alexa ile KonuÅŸun

Enabot EBO X, Alexa hesabınıza kolayca bağlanabilir. Bu, Alexa'nın özelliklerini IOT cihazlarının kontrolü ve evde eğlenceye göz atma olarak kullanmanıza olanak tanır. Enabot EBO X'in arka boynuna dokunarak, Alexa hizmetinin otomatik olarak etkinleştirildiği komutları ayarlayabilirsiniz.

 

Teknolojinin hızla geliştiği günümüz dünyasında, insanların hayatlarını kolaylaştıracak yenilikçi çözümlere olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Bu ihtiyaca cevap veren önemli bir girişim olan enabot, zeki aile robotlarıyla günlük yaşamımızı dönüştürmeyi hedefliyor. Enabot'un temel vizyonu, robot teknolojisini kullanarak insanların günlük sorunlarına pratik çözümler sunmak ve böylece herkesin zamanını daha değerli ve anlamlı aktivitelere ayırabilmesine olanak tanımaktır. Bu vizyon doğrultusunda, MAT Online Teknoloji A.Ş. büyük bir gurur ve sorumlulukla Enabot'un Türkiye, Gürcistan, Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan'daki yetkili distribütörü olarak hizmet vermektedir. Teknoloji ve yenilikçilikten güç alarak, MAT Online Teknoloji A.Ş., Enabot'un zeki aile robotlarını bu bölgelerdeki insanların hayatlarına entegre ederek, günlük yaşamın kalitesini artırmayı amaçlamaktadır. Bu iş birliği sayesinde, modern teknolojinin sunduğu imkanlardan faydalanarak yaşamlarımızı daha zengin ve kolay hale getirmek artık hayal değil.

11 views0 comments
bottom of page